Η ελιά για εμάς είναι δρόμος, τρόπος ζωής, γι’ αυτό κάθε σταγόνα της εμπεριέχει έναν χρόνο γεμάτο αγάπη και φροντίδα.

ΤοΑγουρέλαιο

Αγουρέλαιο ονομάζεται το φυσικό λάδι που προέρχεται από τη σύνθλιψη από ελιές που δεν έχουν ακόμη ρυτιδωθεί και διατηρούν το πράσινο χρώμα τους. Το ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες ωμοτριβές ή ομφάκιο. Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει δηλαδή ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος. Έχει λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου ελαιοκάρπου οι οποίες προσδίδουν στο αγουρέλαιο μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες.

Early October harvest
Early October harvest bottle

** Προτιμάται να καταναλώνεται κυρίως ωμό, σκέτο, σε σαλάτες, λαχανικά και ψάρια.

Διαθέσιμο :
*Γυάλινη Φιάλη 500ml
*Δοχείο λευκοσίδηρου 5lt

Plativolia Premium OrganicEarly October Harvest

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Plativolia Βιολογικό (Early October harvest) Vasilaki Olive Grove δημιουργείται εξ’ ολοκλήρου από κορωνέικη ποικιλία ελιάς και ξεκινά από τις αρχές μέχρι τα μέσα Οκτώβρη (ανάλογα την εποχή) και ολοκληρώνεται έως τα τέλη του μήνα.

Η συγκομιδή του γίνεται με σύγχρονα μηχανικά μέσα που χρησιμοποιούνται με το χέρι για να υπάρχει ο έλεγχος έτσι ώστε να αποφεύγεται τόσο ο τραυματισμός του δέντρου όσο και του ίδιου του καρπού, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας ο ελαιόκαρπος μέσα σε ειδικά αεριζόμενα παλετοκιβώτια μεταφέρεται με όχημα στο εργοστάσιο, ενέργειες που συμβάλλουν στο θετικό τελικό αποτέλεσμα της ποιότητας του ελαιόλαδου που θα πάρουμε.

* Το Plativolia Organic Early October harvest Vasilaki Olive Grove είναι ένα βραβευμένο Κρητικό ελαιόλαδο υψηλό σε πολυφαινόλες (>250mg/kg) με χαρακτηρισμό υγειοπροστασίας (Health Claim)EU432/2012, χαμηλής οξύτητας < 3 και αποτελέσματα οργανοληπτικών χαρακτηριστικών μεσαίας έντασης που βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους καθιστώντας το ένα ελαιόλαδο αρμονικά εύγεστο και υγιεινό χαρίζοντας στα φαγητά γεύση και αξία.

Χαρακτηριστικά

100% Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώϊμης συγκομιδής, ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ               :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

  • Ελαττώματα:0,0
  • Φρουτώδες  : 5,1
  • Πικρό               : 3,4
  • Πικάντικο     : 4,5

Αρωματικές νότες

  • Φρεσκοκομμένο χορτάρι
  • Άγουρα φρούτα
  • Στυφότητα
  • Αγκινάρα
  • Τομάτα
  • Βότανα
  • Πιπέρι
  • Καρύδι
  • Αμύγδαλο

100% Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώϊμης συγκομιδής, ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.

Αποτελέσματα Χημικών Αναλύσεων

Η οξύτητα εκφρασμένη ως ελαϊκό οξύ είναι το μέτρο που προσδιορίζει την περιεκτικότητα οξέων στο ελαιόλαδο. Όσο περισσότερα οξέα περιέχει το ελαιόλαδο τόσο πιο ξινή είναι η γεύση του και δυσκολότερη η χώνευση του. Η ανώτατη ποιότητα ελαιολάδου, δηλαδή το ‘’εξαιρετικό παρθένο’’ έχει περιεκτικότητα σε οξέα μεταξύ 0,10 %(w/w) εως 0,80 %(w/w)

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ              :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

Ο αριθμός υπεροξειδίων είναι το μέτρο του βαθμού οξείδωσης του ελαιολάδου σε πρωταρχικό στάδιο. Τα υπεροξείδια είναι χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από την αντίδραση κυρίως του οξυγόνου με το ελαιόλαδο. Υψηλά υπεροξείδια σημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει υποστεί οξειδωτικές αλλοιώσεις και ότι θα έχει μικρή αντοχή στο χρόνο. Ο αριθμός υπεροξειδίων προσδιορίζει, πόσο προχωρημένη είναι η οξείδωση των ουσιών του ελαιολάδου, πράγμα που επιτρέπει συμπεράσματα για την ηλικία και το είδος της αποθήκευσής του (καλής ή κακής). Η ανώτατη τιμή που μπορεί να έχει είναι 20.0 mEq O2/kg.

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ              :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

H σταθερά Κ232 δείχνει το ενδιάμεσο ποσοστό οξείδωσης των συστατικών του ελαιολάδου. Αν η τιμή της K232 είναι μεγάλη αυτό οφείλεται σε έρπουσα, πολύ αργή ή μή μοντέρνα διαδικασία παραγωγής. Η τιμή αυτής της σταθεράς είναι αυξημένη για παράδειγμα αν οι ελιές αποθηκεύονται για πολλές ημέρες πριν από την έκθλιψη τους στο εργοστάσιο. Η ανωτάτη ποιότητα ελαιολάδου δηλαδή το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει τιμές της K232 μεταξύ <1,50 εως <2,50

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ              :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

Η σταθερά Κ270 δείχνει το ποσοστό μείωσης της ανθεκτικότητας στην οξείδωση. Η τιμή αυτής της σταθεράς εξαρτάται από το πόσο φρέσκο είναι το ελαιόλαδο. Παλαιά ελαιόλαδα ή μείγματα με παλαιά ελαιόλαδα έχουν αυξημένες τιμές της Κ270. Η έκθεσή του στην ηλιακή ακτινοβολία ή σε υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την πρόοδο της γήρανσης. Η ανώτατη ποιότητα ελαιολάδου, δηλαδή το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει κατά κανόνα τιμές της Κ270 μεταξύ <0,10 εως <0,22

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ              :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

Ο δείκτης ΔΚ είναι κριτήριο διάκρισης της ποιότητας και καθαρότητας των ελαιολάδων.
 Η Σταθερά αυτή δείχνει κάθε ανάμιξη με άλλο ελαιόλαδο, που δεν είναι “εξαιρετικό παρθένο”.Η τιμή ΔΚ του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου θα πρέπει να είναι αρνητική (ανώτατο όριο <0,01).

  • Ποικιλία :  Κορωνέϊκη
  • Οξύτητα:   0,29% (<0,8)
  • Κ 232        :   1.60      (<2.5)
  • K 268        :   0.11       (<0,22)
  • ΔΚ              :   0.00     (<0,01)
  • Υπεροξείδια:   5.7 mEq 02/kg (<0,20)

Αποτελέσματα Οργανοληπτικών Αναλύσεων

Συνδυασμός γευστικό-οσφραντικών αισθήσεων (flavour), χαρακτηριστικός των λαδιών που προέρχονται από υγιείς, φρέσκες ελιές συλλεχθείσες στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης. Το φρουτώδες γίνεται αντιληπτό είτε απευθείας από τη μύτη.

  • Ελαττώματα: 0,0
  • Φρουτώδες  : 5,1
  • Πικρό               : 3,4
  • Πικάντικο     : 4,5

Χαρακτηριστική γεύση ελαιολάδου που προέρχεται από πράσινες ελιές ή από ελιές που αρχίζει να αλλάζει το χρώμα τους. Μπορεί να είναι ευχάριστη ή όχι και αυτό εξαρτάται από την ένταση.

  • Ελαττώματα: 0,0
  • Φρουτώδες  : 5,1
  • Πικρό               : 3,4
  • Πικάντικο     : 4,5

Έντονη κιναισθητική αίσθηση, χαρακτηριστική λαδιών που παράγονται στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου, κυρίως από ελιές που είναι ακόμη ανώριμες. Προκαλείται από την δράση των φαινολικών ουσιών (πολυφαινόλες), απλώνεται σε ολόκληρη την στοματική κοιλότητα και εξαλείφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά την δοκιμή. Δεν συγχέεται σε καμία περίπτωση αυτή η αίσθηση του καψίματος με εκείνη του ταγγού όπου εκεί η αίσθηση είναι πολύ ενοχλητική και διατηρείται για πολύ περισσότερο χρόνο.

  • Ελαττώματα: 0,0
  • Φρουτώδες  : 5,1
  • Πικρό               : 3,4
  • Πικάντικο     : 4,5

Αρωματικές νότες

  • Φρεσκοκομμένο χορτάρι
  • Άγουρα φρούτα
  • Στυφότητα
  • Αγκινάρα
  • Τομάτα
  • Βότανα
  • Πιπέρι
  • Καρύδι
  • Αμύγδαλο

"Μία κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Plativolia Organic October Harvest
Vasilaki Olive Grove
τη μέρα, για καλύτερη υγεία και μακροζωία!"