Η ελιά για εμάς είναι δρόμος, τρόπος ζωής, γι’ αυτό κάθε σταγόνα της εμπεριέχει έναν χρόνο γεμάτο αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνία

Διεύθυνση/Address

29st. Kolivaki Str.
P.C 72300 Sitia Crete
Greece

Επικοινωνία/Contact

Tel.0030 28430 29085
Mob. 0030 6976 703910
Email: info@plativolia.gr

Ο ελαιώνας

Η πηγή του ελαιολάδου μαςΟ ελαιώνας μας

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Κρήτης, όπου βρίσκεται η Σητεία και συγκεκριμένα στην περιοχή πλατυβόλια στη κορυφή ενός λόφου σε υψόμετρο 112μ. βρίσκεται ο ελαιώνας μας που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από Κορωνέικη ποικιλία.
Το βόρειο τμήμα του, μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την ακτή, βρέχεται από το Κρητικό πέλαγος, του οποίου η εγγύτητα προσδίδει στη γεύση του ελαιόλαδου ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην πρόκληση των γευστικών αυτών χαρακτηριστικών συμβάλλει και το γεγονός ότι ολόκληρος ο ελαιώνας περιτριγυρίζεται από διάφορες ποικιλίες βοτάνων.

Ελαιώνας-The olive grove
Λουλούδια gallery-Our flowers gallery

Σύσταση εδάφους& ποικιλίες βοτάνων

Από φασκομηλιές και θυμάρια, ως επί το πλείστον, αλλά και άλλα θαμνώδη φυτά και δέντρα. Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη (εμπλουτίζει) τη γεύση του είναι το ίδιο το έδαφος, του οποίου η μέση σύσταση είναι αμμοαργιλοπηλώδες (άμμος 62%, άργιλος 21%, ίλυς 17%) συνδυάζοντας έτσι τις επιθυμητές ιδιότητες της αργίλου και της άμμου.
Η σύσταση αυτή προάγει την καλή ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ριζικού συστήματος με αποτέλεσμα όλα τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που διοχετεύονται σε αυτό να μπορούν να αφομοιώνονται πλήρως.