Το αποτέλεσμα στο παραγόμενο ελαιόλαδο που παίρνουμε είναι ξεκάθαρο και μετρήσιμο:
α)υψηλότερο περιεχόμενο πολυφαινολών,
β) καλύτερες οργανοληπτικές ιδιότητες,
γ) μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο.
Η θερμοκρασία της ελαιοζύμης είναι ρυθμισμένη στους 25οC για να μπορέσουμε να πάρουμε τα καλύτερα θεμιτά αποτελέσματα και που είναι το απαιτούμενο αποτέλεσμα της ψυχρής άλεσης. Το επόμενο βήμα είναι ο διαχωρισμός του ελαίου από τα υπόλοιπα συστατικά της ελιάς.
Για τη διαδικασία αυτή υπάρχει ένα οριζόντιο φυγοκεντρικό σύστημα 5ης γενιάς, τεχνολογίας DMF της PIERALISI το οποίο λειτουργεί σε δύο φάσεις και διαχωρίζει το λάδι από την υγρή ελαιοζύμη χωρίς τη χρήση νερού με αποτέλεσμα όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία να παραμένουν στο ελαιόλαδο. Τελευταίο στάδιο είναι η διαύγαση του ελαιόλαδου με κάθετο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα της PIERALISI ο οποίος χωρίς τη χρήση νερού όπως η παλιά διαδικασία, καθαρίζει το ελαιόλαδο από τις ξένες ύλες διατηρώντας την ποιότητά του στο 100% .