Η ελιά για εμάς είναι δρόμος, τρόπος ζωής, γι’ αυτό κάθε σταγόνα της εμπεριέχει έναν χρόνο γεμάτο αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνία

Διεύθυνση/Address

29st. Kolivaki Str.
P.C 72300 Sitia Crete
Greece

Επικοινωνία/Contact

Tel.0030 28430 29085
Mob. 0030 6976 703910
Email: info@plativolia.gr

Το ελαιουργείο

Η διαδικασία

Στο ελαιουργείο, οι ελιές τοποθετούνται αρχικά στη χοάνη παραλαβής ελαιοκάρπου και στη συνέχεια με μεταφορική ταινία οδηγούνται στο αποφυλλωτήριο, όπου απομακρύνονται τα φύλλα και άλλα φερτά υλικά. Αμέσως ακολουθεί πλύσιμο για την απομάκρυνση ξένων υλών με συνεχές καθαρό νερό, ενώ στη συνέχεια ο καρπός μπαίνει στο σπαστήρα με τον οποίο γίνεται η πολτοποίηση της ελιάς σε ελαιοζύμη η οποία καταλήγει σε ένα μικρό μαλακτήρα για την προμάλαξη και από εκεί με μια μπίστον (τροφοδότης του PROTOREATTORE) στέλνει υπό πίεση (6-7bar), όπου είναι και η ιδανική ατμοσφαιρική πίεση για την διάσπαση των μορίων του ελαιόλαδου μέσα από το νέο σύστημα 5ης γενιάς PROTOREATTORE της PIERALISI που προετοιμάζει την ελαιοζύμη για να διοχετευτεί στο Decanter πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μαλακτήρες. Αυτό βελτιώνει σημαντικά τη φυσική γεύση και την αρωματική ποιότητα του ελαιλάδου μας. Στο σύστημα PROTOREATTORE ο έλεγχος των ρυθμίσεων της μάλαξης γίνεται αυτόματα επομένως η συνένωση των ελαιοσταγονιδίων που αποτελεί έναν από τους σκοπούς της μάλαξης επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα. 

Ελαιουργείο-The oil mill
Ελαιουργείο-The oil mill
Το αποτέλεσμα στο παραγόμενο ελαιόλαδο που παίρνουμε είναι ξεκάθαρο και μετρήσιμο:
α)υψηλότερο περιεχόμενο πολυφαινολών,
β) καλύτερες οργανοληπτικές ιδιότητες,
γ) μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο.
Η θερμοκρασία της ελαιοζύμης είναι ρυθμισμένη στους 25οC για να μπορέσουμε να πάρουμε τα καλύτερα θεμιτά αποτελέσματα και που είναι το απαιτούμενο αποτέλεσμα της ψυχρής άλεσης. Το επόμενο βήμα είναι ο διαχωρισμός του ελαίου από τα υπόλοιπα συστατικά της ελιάς. Για τη διαδικασία αυτή υπάρχει ένα οριζόντιο φυγοκεντρικό σύστημα 5ης γενιάς, τεχνολογίας DMF της PIERALISI το οποίο λειτουργεί σε δύο φάσεις και διαχωρίζει το λάδι από την υγρή ελαιοζύμη χωρίς τη χρήση νερού με αποτέλεσμα όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία να παραμένουν στο ελαιόλαδο. Τελευταίο στάδιο είναι η διαύγαση του ελαιόλαδου με κάθετο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα της PIERALISI ο οποίος χωρίς τη χρήση νερού όπως η παλιά διαδικασία, καθαρίζει το ελαιόλαδο από τις ξένες ύλες διατηρώντας την ποιότητά του στο 100% .

Η διαδικασίασε φωτογραφίες

Gallery